Tijdig en voldoende irrigeren is een must!

Dat er steeds meer droge periodes zijn, is geen nieuws meer. Ook het effect van deze droge periodes laat duidelijk zijn sporen na. Zo is er in het begin van het seizoen al een flinke droge periode geweest met voor sommigen grote gevolgen zoals opnieuw zaaien. Ook nu staan we voor een hitteperiode met allerlei waarschuwingen om uit te kijken voor hittestress. Maar niet alleen voor ons geldt dit, ook de gewassen op het land hebben flink wat te verduren gehad en hebben het erg zwaar. Wat juist in deze periodes o zo belangrijk is, is dat het vocht dat verdampt voldoende wordt aangevuld in de grond. Met andere woorden: we moeten tijdig, maar ook zeker voldoende irrigeren.

 

Hou bij het irrigeren dan wel rekening met de hoeveelheid water die de grond kan opnemen op dat moment. Het heeft immers geen zin om een irrigatie van 30mm uit te voeren op een grond die maar 20mm kan opnemen. Maar hou ook rekening met de verdamping van het gewas. Als deze rond de 5mm per dag is, moet je dus elke 4 dagen een irrigatie van ca. 20mm uitvoeren. Nu kan dit laatste met een haspel best grote problemen opleveren.

Door te kiezen voor druppelirrigatie is het veel eenvoudiger om op het juiste moment te irrigeren en de juiste hoeveelheid water te geven. Met andere woorden: we gaan werken met precisie-irrigatie.

 

Netafim biedt een complete range aan éénjarige- of meerjarige Netafim inline druppelslangen, druk-gecompenseerd, zelfsluitend, met druppelpunten op iedere gewenste afstand, tezamen met hoofdslangen, aansluitingen en regel- en monitorsystemen.

Met een precisie-druppelirrigatiesysteem breng je het water zo dicht en efficiënt mogelijk bij het gewas. Dat biedt de kans slimmer en zuiniger met water om te gaan. Daarnaast kan de toevoeging van meststoffen middels dit systeem geregeld worden. En door gericht te irrigeren, kan het risico op schimmelziektes teruggebracht worden. Er ontstaan immers geen achterblijvende waterpoeltjes meer en het gewas wordt niet nat van beregening.

Realiseer kwaliteit, uniformiteit en een meeropbrengst, zonder stress of slapeloze nachten, met het gebruik van druppelslangen van Netafim. Hiermee kan het gewas geïrrigeerd worden wanneer dat nodig is, met één druk op de knop of volledig automatisch.

 

Natuurlijk hebben we het hier niet over magie. Een geavanceerd precisie-irrigatiesysteem vergt voorbereiding en investering. Ieder systeem is immers uniek en ontworpen voor die specifieke situatie. De productspecialisten van Netafim informeren u tijdens een persoonlijk onderhoud graag verder over de opties en mogelijkheden.

 

De beste verdediging tegen droge periodes? De aanval!
Maar wel met precisie-irrigatiesystemen van Netafim: grow more with less.

 

Hittestress.jpg