Streamline X ReGen

Duurzaamheid staat in de hele wereld hoog in het vaandel, zo ook in Nederland. Wij als Netafim proberen hier ook een bijdrage aan te leveren met onze precisie irrigatie oplossingen.

Al sinds een aantal jaren is Netafim een van de weinige producenten van druppelslangen welke uit 100% PE bestaan en dus ook volledig zijn te recyclen. Nu gaan wij weer een stapje verder. Met de introductie van de nieuwe Streamline X ReGen inline druppelslangen kunnen we de volgende stap maken in duurzaamheid. De Streamline X ReGen wordt namelijk vervaardigd uit minimaal 40% gerecyclede materialen. Deze materialen komen uit de recycling van onze eigen oude en gebruikte druppelslangen, welke wij met geselecteerde partners in een aantal landen ophalen en verwerken.

Uiteindelijk willen we ook toewerken naar een complete circulaire oplossing om ook in Nederland samen met een partner de gebruikte druppelslangen weer op te halen en te recyclen om weer te kunnen gebruiken in onze eigen productie. Voor deze laatste stap zijn we momenteel hard op zoek naar een goede partner. Ons uiteindelijke doel is om ook 100% van de gebruikte Streamline X ReGen slangen te gaan recyclen!

We hebben sinds 2010 wereldwijd al 25.300 ton aan druppelslangen verwerkt in nieuwe druppelslangen en dit gaat alleen nog maar meer worden! Om dit allemaal op een verantwoorde manier te kunnen doen, zonder ook te hoeven toegeven op de kwaliteit van onze slangen, zijn er door Netafim speciale filtertesten ontwikkeld. Deze testen zijn inmiddels zelfs goedgekeurd als Europese standaard CEN/TS 17627.

Vanaf 2023 stappen wij ook in Nederland over op de Streamline X ReGen, de eerste inline druppelslang die deels is geproduceerd van gerecyclede druppelslangen. Op deze manier is het dus niet alleen mogelijk om het water efficiënt in te kunnen zetten, maar ook de slangen worden een heel stuk duurzamer geproduceerd.

Het mooiste van alles is dat de Streamline X ReGen voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als de huidige standaard Streamline X. U hoeft hier dus niets op in te boeken en kunt vertrouwen op de bekende kwaliteit die u tot op heden van ons gewend bent. Dus ook met de Streamline X ReGen krijgt u:

- De sterkste druppelslang in de markt, mede door de geribbelde structuur;

- De minst gevoelige dunwandige druppelslang voor verstoppingen;

- De hoogste uniformiteit in afgifte;

- Een grote keus in afgiftes, al vanaf 0,35l/u;

- De beste kwalitatieve druppelslang;

- Het meest duurzame alternatief in de markt.

De streamline X ReGen is inmiddels op meerdere locaties ter wereld al sinds enkele jaren getest. Zo ook in Piacenza, Italië. Hier is er in 2021 een test geweest op een perceel van 1,5ha tomaten. De proef begon aan het begin van het seizoen in mei en in september zijn de slangen weer verwijderd. De druppelslangen hebben aan alle verwachtingen voldaan en er zijn geen problemen gevonden tijdens de aanleg of gedurende het teeltseizoen. De overall prestatie van deze druppelslang was dan ook identiek aan de standaard Streamline X.

Streamline X ReGen is kiezen voor een duurzame oplossing voor de irrigatie van het gewas. Twijfel dan ook niet en stap nu over!

Neem voor meer informatie contact op met onze Open Field specialist, André van Spengen