Terugblik op HortiContact 2022

Na twee jaar uitstel door COVID-19 stonden we op 10, 11 en 12 mei eindelijk weer op de HortiContact beurs in Gorinchem. Wij waren te vinden op stand H128.

De beurs vond plaats in een tijd waarin de torenhoge energieprijzen hun impact hebben op de glastuinbouwmarkt. Dit alles was goed te merken aan het aantal bezoekers en standhouders en ook aan de gespreksonderwerpen.

De woensdag bleek de drukste dag en onze Technische en Sales medewerkers hebben vele vragen beantwoord van kwekers, installateurs en detailhandel over de ins en outs van druppelirrigatie, voor zowel de kas als de open veld toepassingen. Aan één van de zijmuren hadden we een behoorlijke collectie druppelaars gehangen, iets wat zeker de aandacht trok. Verder was het goed om zakenrelaties, klanten en oude bekenden weer eens te zien en te spreken.

Het gesprek van de dag ging over een kweker die had besloten toch maar een nieuw Woodpecker-systeem te gaan installeren, nadat hij een bewonderenswaardige 33 jaar met dezelfde Woodpeckers heeft gedaan! Dat laat goed zien dat ‘High tech’ ook ‘rock solid technologie’ kan betekenen; de Woodpecker druppelaar is immers al decennia op de markt en bewijst vandaag de dag nog steeds z’n kwaliteiten als het gaat om een langdurige, betrouwbare, uniforme watergift. Bovendien staan de Woodpeckers juist nu extra in de belangstelling als oplossing voor stijgende kosten van de capillaire en CapiNet systemen.

Onze toepasselijke beursactie ‘Vind de Woodpecker’ leverde enkele komische hilarische momenten op. Het viel in ieder geval niet mee om één van de tien rode Woodpeckers tussen al die groene druppelaars uit de bak te vissen. De uiteindelijke prijswinnaar van de overnachting op de SS Rotterdam heeft zijn prijs inmiddels ontvangen.

Wij kijken terug op een bijzondere maar geslaagde beurs en kijken vol verwachting uit naar de beurs in 2023, die zoals vanouds in februari zal plaatsvinden.

 

 HortiContact foto van Groentennieuws.jpg      Beursactie.jpg

Foto bron: Groentennieuws