Precisie-irrigatie   Samen bouwen aan een duurzame oplossing voor voedselzekerheid in de toekomst

Precisie-irrigatie Samen bouwen aan een duurzame oplossing voor voedselzekerheid in de toekomst

Neem contact op

Wat is precisie-irrigatie?

Precisie-irrigatie is een unieke duurzame landbouwaanpak waarbij water en voedingsstoffen op het juiste moment en op de juiste plaats en in kleine afgemeten doses aan de plant worden toegediend om deze van optimale groeiomstandigheden te voorzien. 

Van de plant tot de planeet - iedereen wint. Dit zijn de voordelen van precisie-irrigatie voor:

Een groeiende wereld voeden

Precisie-irrigatie zorgt voor klimaatbestendigheid en brengt stabiliteit in de landbouwgemeenschap. Het stelt boeren over de hele wereld in staat om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen, zonder onze beperkte hulpbronnen aan te spreken en helpt ons onze planeet te behouden voor toekomstige generaties. 

Hogere opbrengsten & betere ROI

Met precisie-irrigatie kunnen boeren hun winstgevendheid verhogen door hogere opbrengsten per hectare en gewassen van betere kwaliteit te realiseren, terwijl ze minder water, meststoffen en energie gebruiken. Met precisie-irrigatie geniet je als boer van een grotere voorspelbaarheid en stabiliteit in een onzeker klimaat. 

Optimale groeiomstandigheden

Precisie-irrigatie voorziet in de ontwikkelingsbehoeften van de planten door de toevoer van water en voedingsstoffen zonder verspilling, op het juiste moment, op de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid. Als je nauwkeurig beregent, hebben planten steeds voldoende water en voedingsstoffen en groeien ze beter. 

Van de plant tot de planeet - iedereen wint. Dit zijn de voordelen van precisie-irrigatie voor:

Precisie betekent succes

Druppelirrigatie : Met minder, meer voortbrengen

Druppelirrigatie : Met minder, meer voortbrengen

De meest opzienbarende ontdekking op het gebied van water en plantgroei, moet wel het gegeven zijn dat planten de grote hoeveelheid water die we tientallen, zo niet honderden jaren lang over ze hebben uitgegoten, helemaal niet nodig hebben. Een kleine, constante hoeveelheid water rechtstreeks afgegeven aan de wortelzone is vaak het enige dat nodig is. 
 

De voordelen van druppelirrigatie

De voordelen van druppelirrigatie

Met een precisie-irrigatiesysteem worden het water en meststoffen zo dicht en efficiënt mogelijk bij het gewas gebracht. Dit biedt de kans slimmer en zuiniger met water en energie om te gaan, in alle weersomstandigheden. 

Innovatie ten behoeve van irrigatie doeltreffendheid

Innovatie ten behoeve van irrigatie doeltreffendheid

Wanneer je denkt aan innovatie op het gebied van irrigatie, denk je vanzelf aan (het invoeren van) nieuwe technologieën. Echter, in de irrigatiesector valt er op het gebied van innovatie ook winst te behalen door anders tegen irrigatie aan te kijken en nieuwe praktijken te ontwikkelen – door anders met bestaande en nieuwe technologieën om te gaan om met minder meer voort te brengen 

PRODUCTEN EN DIENSTEN

PRODUCTEN EN DIENSTEN

Informatie over onze hoogwaardige producten voor irrigatie, diensten en downloads.

DEALER PORTAL

DEALER PORTAL

Bestel gemakkelijk online uw producten.

 

Lees meer

E-CATALOGUS

E-CATALOGUS

Onze compleet vernieuwde catalogus, onderverdeeld in portfolio overzicht en technische infobladen.

Lees meer

Klaar om te groeien?

Neem contact op, wij helpen je de beste precisie-irrigatieoplossing voor jouw gewassen te vinden.